Diskussion:Nyheter

Från Unix.se, den fria unixresursen.

TOC eller inte TOC - det är frågan

Ska vi ha en innehållsförteckning på Nyheter-sidan? Jag anser personligen att man inte är intresserad av titeln på upp till en månad gamla nyheter, och således inte behöver en sådan. Malte 9 november 2004 kl.23.18 (CET)

På just sidan 'Nyheter' är kanske inte TOC helt nödvändig, så jag tog bort det nu. Bör dock finnas på arkiverade nyhetssidor. -- Andersju 9 november 2004 kl.23.24 (CET)

Annat

Är det meningen att man ska lägga till fotnoten och skapa komentarsidan själv eller går det att göra automatiskt på något sätt ? (la till den här nyheten mest för att testa lite) --IcE 3 oktober 2004 kl.03.00 (CEST)

Det var lite diskussion annorstädes om hur en eventuell nyhetsdel bör vara uppbyggd.. personligen föredrar jag att ha det som på wikipedia, dvs. Aktuella händelser vars innehåll så småningom flyttas till "Månadsnamn år". Vad säger ni andra? -- Andersju 3 oktober 2004 kl.03.23 (CEST)
Är det alltså som http://en.wikipedia.org/wiki/Current_events du menar? Det är ju lite annorlunda mot vad vi har gjort förut - ser mer ut som en kort sammanfattning än enskilda nyheter tycker jag. Jag tycker samtidigt att det är ett intressant upplägg, men kommer det verkligen att finnas intresse av att arkivera nyheterna/händelserna på samma sätt som görs på wikipedia? Malte 3 oktober 2004 kl.11.03 (CEST)
Det är så jag menar, ja.. jag tror att intresse finns för det. -- Andersju 3 oktober 2004 kl.12.10 (CEST)
Man borde kanske kunna göra nått så man på nyhetssidan får ett +tecken precis som man får på diskussitions sidorna.. och när man trycker där skapas en mall med en rubrik, tid och datum, vem som skrev den. När man klicka på spara kan man också tänka sig att sidan med 041003-N skapas med rätt rubrik. Det vore mycket smidigare om det var på det sättet.. har dock ingen aning om det går att ordna på nått smidigt sätt. Självklart ska + tecknet skapa en ny rubrik som ligger längst upp.. --IcE 3 oktober 2004 kl.12.25 (CEST)
Vet inte om det går att ha det så. Hursomhelst ska vi som sagt ha alla månadens nyheter på samma sida. -- Andersju 3 oktober 2004 kl.12.36 (CEST)
Andersju: Jag tycker vi testar det förfaringssättet då. Det är helt manuellt tillagt antar jag, och har inte med någon Special-sida att göra? -- Malte 3 oktober 2004 kl.12.28 (CEST)
Det är helt manuellt, ja. -- Andersju 3 oktober 2004 kl.12.36 (CEST)

Tycker förresten att vi bör undvika att skriva ut vem som lagt till en nyhet. Det här är ju ändå en wiki.. :) -- Andersju 3 oktober 2004 kl.12.37 (CEST)

Ja, det håller jag med om. -- Malte
tiden för när den är utlagd bör iallafall vara med tycker jag. Sen vad gör det att skribenten får lite credit för vad dom gör... även om det bara handlar om en liten notis på vem som grävde upp nyheten kan det vara roligt att folk ser att man är aktiv och angagerar sig. --IcE 3 oktober 2004 kl.17.02 (CEST)
En viss nyhet hamnar ju under ett visst datum (som är rubriken för alla nyheter/händelser från den dagen), så det är inget som ska stå i varje nyhet. Vem som är aktiv på nyhetsfronten syns ju ändå i "Senaste ändringar" och på sidans historiksida, namn efter själva nyhetsnotiserna tycker jag bara är onödigt och tar plats och går emot idén med wiki.. :) -- Andersju 3 oktober 2004 kl.21.47 (CEST)

Viktiga nyheter eller ej

Kanske ska vi ha något som heter senaste nyheten (på förstasidan) sedan de viktigaste 5/6 efter det. Vore bra så slipper man gå in på /Nyheter för att se om det hänt något nytt.. och alla nyheter får lite förstasida. :) --IcE 18 november 2004 kl.18.01 (CET)

Personliga verktyg