Kategoridiskussion:Spel

Från Unix.se, den fria unixresursen.

(Omdirigerad från Diskussion:Spel)

Jag brukar ägna en hel del tid åt att få olika spel och deras expansionspaket att funka i Linux (att faktiskt spela dem brukar komma i andra hand), och skulle vilja sammanställa resultaten av mina experiment här. Som jag hade tänkt det så kunde avdelningen/sidan Spel vara något slags huvudsida med rubrikerna som underavdelningar (dvs 'Kommersiella spel', 'Kommersiella spel med öppen källkod', etc). I underavdelningarna finns sedan specifika spel listade med kommentarer om installationsprocessen, eventuella problem med körning, länkar, etc. Vad säger ni andra om det? Om ingen klagar så kör jag igång, om än inte i rasande tempo... -- Stygius 1 oktober 2004 kl.19.36 (CEST)

Det tycker jag låter som en utmärkt idé. Alternativt, om det verkar som att det blir väldigt mycket text per spel, kan varje spel få en egen sida som berättar lite mer ingående om hur man installerar och kör det och andra tips om hur man får det att fungera bra i Linux. Malte 1 oktober 2004 kl.19.50 (CEST)
Frågan blir bara vad gränsen i "textmassa" ska gå för att ett spel ska få en egen sida? Åtminstone i början får det räcka med de riktigt stora spelen med många varianter, typ Nethack och Doom. -- Stygius 1 oktober 2004 kl.19.57 (CEST)
Personliga verktyg