LUG

Från Unix.se, den fria unixresursen.

En LUG, Linux User Group, är en förening/sammanslutning vars medlemmar har Linux som gemensamt intresse.

Innehåll

Svenska LUG:s

C4LUG - Christianstad Linux User Group

"En nystartad LUG som har startat för Linux intresserade i Kristianstad. Vi jobbar blandat med att få ut Linux i skolorna, företag och till vanliga hushåll."

http://www.c4lug.eu

DaLUG - Dala Linux Users' Group

"DaLUG är en förening som är öppen för alla som är intresserade av datorer och som vill lära sig mer om, och använda, fri(1) programvara såsom t.ex operativsystemen Linux, FreeBSD eller annan s.k. OpenSource(2) programvara. Vi försöker sprida information och väcka intresse för OpenSource programvara som ett alternativ till det idag dominerande och licensierade programvarorna."

http://www.dalug.nu

HjoLUG - Hjo Linux User Group

"HjoLUG är en förening för alla Linuxintresserade i Hjoområdet."

Vi träffas oftast på Torsdagar och Söndagar. Vi brukar anordna kurser för våra medlemmar. Just nu är vi ca: 14 medlemmar i Hjolug.

För mer info titta på vår hemsida eller besök oss på vårt irc-nät irc.hjolug.org #hjolug

http://www.hjolug.org

HudikLUG - Hudiksvalls Linux User Group

"Vi är en Linux User Grou som försöker främja Linux-användandet i Hudiksvalls-området (Hälsingland, men mest koncentrerat till Hudiksvall och Iggesund)."

http://lug.hudik.us/

KUF - Karlstads Unixförening

"Karlstads unixförening är en förening som verkar för användandet av, och intresset för, mjukvara med UNIX-likande operativsystem som bas och har sitt säte i Karlstad. Föreningen vill särskilt verka för de mjukvaror som har fri och öppen källkod.
Vi vill ge nybörjare en smidig och lätt introduktion till UNIX-baserade system och en bra grund att stå på för att kunna vidareutveckla sig själva. Mer erfarna medlemmar ska erbjudas möjligheter till att utöka sina befintliga kunskaper inom mer avancerade områden. Karlstads unixförening ska fungera som en naturlig källa för denna kunskap samt som ett forum för kunskapsutbyte. Vidare är alla välkommna som medlemmar oavsett vilka förkunskaper de besitter."

http://www.karlstadunix.org

LUGN - Linux User Group Nerike

"LUGN står för Linux User Group Nerike och är en Örebro-baserad datorförening med inriktning mot Linux. Detta innebär dock inte att andra användare inte är välkomna. Medlemmarna i Lugn har tillsammans erfarenheter från de flesta operativsystem på marknaden (inklusive utgångna). Men eftersom det är en Linux-förening i första hand så är de flesta av våra aktiviteter anpassade för detta."

http://www.lugn.nu

LUGU - Linux User Group Umeå

"Linux User Group of Umeå (LUGU) är en användarförening för användare av alternativa OS i Umeå med omnejd. Föreningen har som mål att uppmuntra användandet av GNU/Linux samt andra alternativa OS, samt att vara ett forum för medlemmarna att dela med sig av erfarenheter. Föreningen driver även diverse projekt som gagnar medlemmarna. Vidare ligger det i föreningens intresse att idka social verksamhet för sina medlemmar."

http://www.lugu.org

LUGG - Linux Users Group Göteborg

"Linux Users Group Göteborg är startad som förening sedan våren 2005. Men sedan 1996 har LUGG varit en användarförening utan att bilda en formell förening. Vi anordnar regelbunda möten i Göteborg med omnejd. Kolla på våran hemsida för mer information."

http://goteborg.linux.se

LLUG - Luleå Linux User Group

http://linux.unx.nu

LLUG - Lund Linux User Group

http://hem.passagen.se/jaca5458/llug/

SLUG - Stockholm Linux User Group

"Stockholm Linux User group (SLUG) är en ideell förening vars syfte är att informera om och främja användandet av operativsystemet Linux. Föreningen startades inofficiellt 7 september 1997 och konstituerades den 15 december samma år. SLUG är helt oberoende och har inga bindningar till leverantörer eller återförsäljare av Linux. SLUG träffas varje måndag i Stockholm."

http://stockholm.lug.se/

SSLUG - Skåne Sjælland Linux User Group

"SSLUG är Skåne Sjælland Linux User Group, och består som namnet säger av en grupp personer med bas i Öresundsregionen och med ett gemensamt intresse för operativsystemet Linux.
SSLUG är en ideell förening, oberoende av ekonomiska intressen. Verksamheten möjliggörs genom gemensamt arbete samt emellanåt donationer av hårdvara. Vi är partipolitiskt och religiöst oberoende, och diskriminerar ej någon på grund av ras eller hudfärg. SSLUG sänder inte ut reklam, elektronisk skräppost eller liknande. SSLUG hjälper gärna företag och privatpersoner med Linux, men har som sagt inga kommersiella eller ekonomiska intressen.
Vi lägger stor vikt vid att SSLUG är en svensk/dansk förening. Våra officiella språk är svenska och danska."

http://www.sslug.se

Svenska Linuxföreningen

Rikstäckande förening.

http://se.linux.org/

ULUG - Uppsala Linux User Group

"ULUG har funnits i ungefär 2 år och är en öppen förening för alla dator och teknikintresserade. Föreningen är inte bara Linux inriktad, öppen källkod och diverse roliga hårdvaruhack är även på menyn. Finns även på IRCnet i #ulug, där är vi aktiva och babblar på som galningar :-)

http://www.ulug.org/

VLUG - Västerås Linuxförening

"Efter starten i December 2003 har denna LUG arrangerat ett par lan och seminariet MälarLinux. Vi har en egen hemsida (http://vlug.linux.se), diskussionsforum (http://vlug.linux.se/forum), och en wiki (http://vlug.linux.se/wiki)".

WLUG - Westbo Linux User Group

"WLUG står för Westbo (Västbo) Linux User Group. Det är alltså en grupp linuxanvändare i Västbo området. (Västbo = Gislaved, Anderstorp, Gnosjö, Smålandstenar, Reftele, Hestra, Värnamo, Bredaryd)."

http://wlug.westbo.se

Övriga världen

Se Linux Online:s förteckning (http://www.linux.org/groups/index.html) över LUG:s i världen.

Personliga verktyg