Standardbrytare

Från Unix.se, den fria unixresursen.

Organisationer som bryter mot standarder

En sida för att lista de företag och organisationer som har sina prioriteringar på annat än att följa de öppna standarder som de använder sig av. Denna lista är främst tänkt för medvetna brott, så se till att kontakta organisationen och ge den en chans att rätta till sina buggar innan ni hänger ut den här.

Djuice

Telefonioperatören Djuice (http://www.djuice.se/) bryter mot RFC 2046 då de skickar ut massmejl till alla sina kunder. Mejlen innehåller två delar som enligt kapitel 5.1.4, andra stycket, första punkten skall ha likvärdigt innehåll. Problemet är dock att text/plain-delen är helt tom och inte ens innehåller någon information om att det också finns en text/html-del. Företaget blev upplysta om denna brist 2005-11-24 och meddelade slutgiltigt 2005-12-15 att de inte avser att fixa den. Tack och lov är deras mejlutskick långt ifrån den del av deras business som är viktigast och det är knappast värt att välja bort dem enbart på denna grund, men det är ändå ett brott mot gällande RFC.

Storegate

Företaget storegate (http://www.storegate.se/) har som affärsidé att tillhandahålla datasäkerhets- och backuplösningar för privatpersoner och mindre organisationer. Dock kan man undra sig hur seriösa de är när de inte tillhandahåller en fungerande tjänst, och inte avser laga den då de blivit upplysta om det. Rent konkret så skickar deras egenimplementerade WebDAV-server paket utan värden på timeout-elementen då fillås begärs. Alltså ett beteende som bryter mot ett MUST-direktiv i RFC 2518 (Se avsnitt 9.8, samt 12.1.3 för detaljerna). Halvtaskig funktionalitet i filsystemslagret kan man tycka borde ses som ett verksamhetskritiskt problem för alla som har datasäkerhet som affärsidé. Företaget blev först på ett sakligt och vänligt sätt upplysta om sin brist 2006-01-17. De svarade redan dagen efter att de inte hade några som helst ambitioner att arbeta på det, trots att de faktiskt verkade förstå vad det innebar.

Personliga verktyg