Diskussion:TCP

Från Unix.se, den fria unixresursen.

Transmission Control Protocol heter det enligt vissa källor!

Japp.. så varför ändrade du inte själv? :) -- Andersju 29 november 2004 kl.15.23 (CET)
Han kanske var osäker på huruvida det stämmer eller inte. -- Malte 29 november 2004 kl.15.44 (CET)


Skulle vi kunna slippa se utrycket "förbannade lögner" i comittmeddelanden i fortsättningen? Särskillt om det bara rör sig om ordval. "Segmenten" i TCP (om de nu kallas så) är helt klart "paket" i IP (och på ethernet om det är transporten). --Kaj 30 november 2004 kl.09.35 (CET)

Jag ska med glädje sluta använda det uttrycket om du och dina likasinnade slutar med att vilseleda godtrogna människor. Men det är väl för mycket att hoppas på eftersom du direkt efter din förfrågan lögnaktigt talar om "paket" i IP (och på ethernet om det är transporten). När det gäller ethernet talar vi om frames och när det gäller IP talar vi, precis som i fallet UDP, om datagram.
Jag tvivlar på att den tidigare artikelförfattaren medvetet förde folk bakom ljuset. Det finns ingen anledning att kalla någon här för lögnare... -- Malte 30 november 2004 kl.17.41 (CET)
På engelska talas det om "packets" i både IP och ethernet. Om du vill översätta det med datagram kan du väl få det, men att kalla någon som ersätter det med paket för lögnare ser jag som direkt löjligt. --Kaj 30 november 2004 kl.21.21 (CET)
Vem talar om "packets" i både IP och ethernet? Från RFC791: The internet protocol provides for transmitting blocks of data called datagrams from sources to destinations, where sources and destinations are hosts identified by fixed length addresses. Ingenstans i RFC791 används termen paket eller packet istället för den korrekta termen datagram. Skulle man tala om packet när det gäller IP talar man allt det som skickas från IP-lagret till nätverksinterfacet, men det var inte det som diskussionen rörde.
Folk som faktiskt programmerar pratar om paket, både när det gäller IP och UDP (och att man slipper bry sig om dem i TCP). Däribland jag själv. Om du inte tycker det räcker som referens så kan jag till exempel hänvisa till manbladet för TCP i FreeBSD, ur tredje stycket: "The address assigned to the socket is the address associated with the network interface through which packets are being transmitted and received. Normally, this address corresponds to the peer entity's network". --Kaj 30 november 2004 kl.23.17 (CET)
Ett sådant paket är INTE samma sak som ett segment vilket saken gällde.
Den här diskutionen är ju bara löjlig. Poängen med TCP är att man slipper bry sig om paketen på de lägre nivåerna, så varför diskutera huruvida de heter datagram eller segment på någon högre nivå. Texten var inte särskillt bra innan, och du gjorde den kanske marginellt bättre, men inte bra. Det jag klagar på är att du både här och i andra artiklar anklagar folk för att vara "förbannade lögnare" bara för att de använder ett annat ordval än dig. --Kaj 1 december 2004 kl.15.48 (CET)
Personliga verktyg